Wat is scouting

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Wie zijn wij?

Scouting Tarcisius is een scoutingroep in het dorpje Leur in de gemeente Etten-Leur. De groep is gehuisvest ’T Scouthonk aan de Vijfhuizenweg en vernoemd naar de Heilige Tarcisius. Hij is de beschermheilige van de misdienaars en bracht ooit in het geheim de communie aan gevangengenomen christenen.

Lid worden?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Tarcisius heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Jeugdlid worden

Zomer 2018 brengt Roverway en Nawaka naar Scoutinglandgoed Zeewolde

Scouting Nederland organiseert in 2018 het internationale evenement Roverway, voor scouts van 16-22 jaar uit heel Europa, op Scoutinglandgoed Zeewolde. De World Organization of the Scout Movement (WOSM) en World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) ondersteunen met de keuze voor Nederland de ideeën en plannen van Scouting Nederland voor een uitdagend en internationaal roverscoutsevenement.

Uitdagende Scoutingzomer

De zomer van 2018 belooft een volle Scoutingzomer te worden met niet alleen het internationale Roverway maar mogelijk ook hét grootste waterscoutingevenement van Europa: Nawaka. De organisatie van beide evenementen wordt de komende periode opgestart en er zal zoveel mogelijk gezocht worden naar samenwerking. Zo heeft Roverway al in de plannen opgenomen dat iedere deelnemer zeker een keer het water op gaat. De definitieve besluitvorming over beide evenementen vindt begin 2016 plaats en is mede afhankelijk van de verdere afstemming die nog met WOSM en WAGGGS moet plaatsvinden.

Lees hier meer over de evenementen in de zomer van 2018. Je kunt ook je e-mailadres achter laten om op de hoogte te blijven.

Scouting laat je uitdagen !!!

Wij zijn ook op Facebook te vinden.

Naar onze Facebook pagina