Wat is scouting

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Wie zijn wij?

Scouting Tarcisius is een scoutingroep in het dorpje Leur in de gemeente Etten-Leur. De groep is gehuisvest ’T Scouthonk aan de Vijfhuizenweg en vernoemd naar de Heilige Tarcisius. Hij is de beschermheilige van de misdienaars en bracht ooit in het geheim de communie aan gevangengenomen christenen.

Lid worden?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Tarcisius heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Jeugdlid worden

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Zij spelen het Scoutingspel volgens het thema Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia is de hoofdpersoon het kind Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp Hotsjietonia. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp.

De bevers kunnen zich gemakkelijk met deze spelfiguren identificeren. Ze gebruiken hierbij hun fantasie en dat levert weer een bijdrage aan hun ontwikkeling. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen en spellen een duidelijk begin en einde. Op ontdekkingstocht door het dorp Hotsjietonia, hebben de bewoners allemaal hun favoriete activiteitengebied(en). Deze acht activiteitengebieden vind je ook terug in het dorp. Stuiter, is voor sport en spel, hier kan u kind veel in kwijt.

Krantenmeppertje is een persoon/spel waar kinderen hun geheugen word getraind. Fleur & Keet Kleur, zijn voor de Expressie. Fleur houdt van toneel en naait altijd zelf (verkleed)kleren. Daarmee maakt ze de mooiste creaties. Keet is ook een echte kunstenaar en houdt ervan de boel op te fleuren met kleurplaten en knip en plak werk. Noa Identiteit, Bij Noa komen de bevers tot rust en kunnen ze helemaal zichzelf zijn. Steven Stroom & Stanley Stekker, Uitdagende Scoutingtechnieken. Sterre Stroom, Internationaal Sterre vaart samen met haar broer Steven de hele wereld over en komt daar allerlei verschillende mensen tegen. Van al die verschillende mensen leert Sterre ook allerlei verschillende spelletjes. Bas Bos, Buitenleven. Dit spreekt natuurlijk voor zich zelf. Rebbel, Samenleving je weg vinden. Rebbel kletst veel en weet iedereen te vinden in het dorp. Rozemarijn & Professor Plof, Veilig & Gezond. Je ziet bij de Bevers kan je kind je ontplooien.

We hebben op dit moment bij Scoutingvereniging Tarcisius geen Bevergroep meer, We hebben nog een leidster en een ouder die graag willen doorstarten. Dus we zoeken leden en leiding om die doorstart te kunnen maken. Voor de bevergroep is nog steeds op zaterdagmiddag de tijd van 13.00 tot 14.30 uur gereserveerd. Het Scouthonk ligt aan de Vijfhuizenweg 10. Heeft je kind interesse of ben je een ouder die wil helpen mee doorstarten, dus leid(st)er worden. Voor informatie kun je terecht bij Hans Kilsdonk 06-15528057 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Scouting laat je uitdagen !!!

Wij zijn ook op Facebook te vinden.

Naar onze Facebook pagina