Ook voor kinderen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking is er plaats bij scouting.

Een lid van een BE groep wordt 'Blauwe Vogel’ (afk. BV) genoemd.

Bij Scouting Tarcisius worden ze liever de Adelaars genoemd.

De Adelaars draaien op zaterdag ochtend van 10.00u tot 12.00u

Dan ook te bereiken op 076-5022444

Sociaal jaarverslag Adelaars.

Met een klein clubje draaien we lekker door. We zijn wel aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om meer jeugdleden erbij te krijgen, maar zo simpel ligt dat niet. Wij kunnen helaas niet meedoen met de brede schoolactie, aangezien dat onze doelgroep daar niet ligt.

Maar we zijn ervan overtuigd dat het ons wel weer gaat lukken om er mensen bij te krijgen en tot die tijd draaien we door met diegene die al bij ons zijn en duidelijk genieten van de zaterdagochtenden bij de Adelaars.

Een club leuke jonge mannen die het leuk vinden om te voetballen, basketballen, hindernisbanen kortom, fysiek lekker bezig zijn en je energie kwijt kunnen.

Maar ook knutselen, koken en werken voor een insigne vinden ze heel erg leuk om te doen. Ook mag het kamp niet ontbreken. Ze onthouden elk kamp en sommige blijven erover praten hoe leuk ze het wel niet gevonden hebben. Natuurlijk hoort daar ook een kampvuur bij, het liefste een met marshmallows of worstjes.

Voor het komende kamp willen we eigenlijk iets speciaals gaan zoeken, aangezien we op 4 september 2019 al weer 15 jaar bestaan als speltak.

We gaan het komende jaar weer met hetzelfde enthousiasme verder om de Adelaars een leuke tijd te laten hebben binnen de scouting.

Foto's Adelaars