Ook voor kinderen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking is er plaats bij scouting.

Een lid van een BE groep wordt 'Blauwe Vogel’ (afk. BV) genoemd.

Bij Scouting Tarcisius worden ze liever de Adelaars genoemd.

De Adelaars draaien op zaterdag ochtend van 10.00u tot 12.00u

Dan ook te bereiken op 076-5022444

Sociaal jaarverslag Adelaars.

In 2017 hebben wij als Adelaars gedraaid met 3 man leiding en 6 jeugdleden, wat qua jeugdleden een verdubbeling was met 2016. We willen graag nog meer leden erbij, maar een begin is gemaakt.

Wat blijft het toch een geweldig iets om jongeren met een verstandelijke beperking een geweldige tijd te zien hebben. Wat hebben ze genoten van ons kamp in Zeewolde, maar ook hun inzet om op voorhand mee te werken aan een extra centje verdient zeker een vermelding.

Het is zeker niet altijd makkelijk om met al deze beperkingen puur scoutief bezig te zijn en moeten we soms een beetje schipperen om het voor ons niet lastiger te maken dan het soms is, maar ik denk dat we met de leiding die er nu voor staat een geweldig team hebben om er voor hun een geweldige tijd van te maken.

Voetballen, speurtochten, knutselen maar ook werken aan insignes. Er zijn niet veel dingen die ze echt niet leuk vinden en dat maakt het een geweldige groep.

Wij hopen dat 2018 weer net zo’n leuk jaar gaat worden als 2017 was.

Namens de Adelaars,

Karin Kamm