Bestuur 076-5022935

Bestuur Scouting Tarcisius

Ons bestuur bestaat uit 5 personen: voorzitter, secretaris, penningmeester, praktijkbegeleider en 1 bestuurslid. We hebben een redelijk stabiel bestuur, wat erg prettig werken is. De praktijkbegeleider is nieuw wat ons bestuur verjongt.

We hebben 6 bestuursvergaderingen gehad in 2017.

We hebben 5 groepsraden gehad.

We hebben 6 S.S.E.L. vergaderingen bezocht.

We hebben verschillende Regio bijeenkomsten bezocht. Ook is er overleg met de gemeente geweest. Dit ging over ons gebouw. Wordt het verkocht? Kan het verhuurd worden? Hoe kan onze garage gerealiseerd worden? Help onze vloer verzakt.
Zelf hebben we een nieuw houthok gerealiseerd. De bovenkamer heeft een grote beurt gehad. Er is veel klein onderhoud geweest. De buitenruimte tegen het tennispark aan wordt bestraat. We hebben last gehad van een wespennest in de Bonte Ring.
We hebben regels afgerond over leiding en leeftijden. Dit geldt vooral voor explo’s. Er is een ontruimingsoefening geweest. Er is dieper ingegaan op de privacy. Er is een nieuwe VVS groep opgericht.

Er zijn 3 speltakken met opleidingen bezig. Alle kwalificaties zijn geïnventariseerd.

Op onze nieuwjaarsreceptie is een waardering opgespeld bij 3 kaderleden die

zich langer dan 10 jaar voor Scouting Tarcisius ingezet hebben.

We zijn regelmatig maatschappelijk bezig geweest b.v. de dodenherdenking.

Zelfs bij de Marathon. Maar ook de acties die er gehouden zijn door onze groepen. Scouting wordt met regelmaat gevraagd bij allerlei organisaties voor activiteiten.

Carnaval is door de 3 Etten-Leurse scoutinggroepen bij Scouting Paulus gevierd. Hier hebben heel veel kinderen en leiding veel plezier aan beleefd.

In september was het overvliegen bij de haven waar bijna alle jeugdleden en leiding aanwezig waren. En natuurlijk kwamen ook ouders en opa’s en oma’s, broertjes en zusjes kijken. Het was een groot succes. Er is op deze dag ook  een kaderleden BBQ georganiseerd met sherpa’s en rowans. Dit als teambuilding. Het was een zeer geslaagde dag waar nog lang over gesproken is.

De speltakken hebben de nodige aandacht gehad. We zijn bij verschillende

speltakken geweest voor installaties.

De jongenskant zit weer vol met leden en leiding. De meisjesgroepen zijn ook weer bijna op sterkte. Er zijn ook kijkertjes van de naschoolse opvang van de brede school gebleven. We hebben ook kinderen die via de website van de gemeente voor minderbedeelde kinderen, Etten-Leur doet mee, in onze groepen zitten.

Er is weer veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te overnachten in ’t

Scouthonk.

De gezamenlijke tenten zijn tussen de verschillende groepen weer uitgeleend.

Ook hebben we nog gecollecteerd voor Jantje Beton.

Onze website wordt steeds meer gevuld en steeds beter gevonden door eigen leden/leiding en door belangstellenden, zodat we ook digitaal te vinden zijn.

Voor ieder kaderlid wat het nog niet had is het VOG aangevraagd; iets wat we ook erg belangrijk vinden.

We hebben het kampterrein voor het volgende gezamenlijke kamp in 2019 vastgelegd.

Er zijn 24 kaderleden naar de Scout-in geweest. Dit is een erg leerzaam weekend vanuit Scouting Nederland waar ook de nodige ontspanning is.

Er hebben weer verschillende kaderleden cursussen gevolgd om nog beter de leden te kunnen begeleiden. Ook is er een grote groep leiding met I-scout bezig geweest. Dit is een nationaal spel van Scouting Nederland waar via internet opdrachten gedaan moeten worden en vraagstukken opgelost. Hier is veel creativiteit en puzzel/oplosvermogen voor nodig. Ook dit was erg geslaagd en voor herhaling vatbaar.

In november/december is er natuurlijk ook weer de Sinterklaasactie geweest. Hier hebben vele kaderleden een bijdrage aan geleverd. Buiten het feit dat het erg leuk is om te doen brengt het de nodige financiën op. Het kost wel erg veel tijd en energie.

Al met al is er weer veel gebeurd, hebben onze vrijwilligers veel tijd en energie in scouting Tarcisius gestoken en was het een heel scoutief jaar.