Alles in Hotsjitonia staat symbool voor een thema. Deze thema’s zijn de leidraad voor de diverse programma’s die de leiding maakt voor de bijeenkomsten. Zo een bijeenkomst begint en eindigt altijd op het plein, in het midden van het dorp, waar de hoge boom staat. Het dorpsplein staat symbool voor het thema Samenleving, in totaal hebben de Bevers acht thema’s. Grenzend aan het plein staan de huizen van de dorpsbewoners die elk hun eigen thema symboliseren.

Ten noorden van het plein ligt het bos, hier wonen Bas Bos en Rebbel. Het bos is de perfecte plaats voor activiteiten binnen het thema Buitenleven. De bevers maken hier spelenderwijs kennis met de natuur en hun eigen omgeving.

Een stukje naar het zuiden woont Stanley Stekker in zijn hypermoderne huis. Dit is de plek voor de echte uitvinders en grote denkers. Stanley maakt graag van alles en helpt je met plezier; als je het maar netjes vraagt. Daarnaast kan hij alles vertellen over het thema Uitdagende Scouting Technieken.

Helemaal ten zuiden van het plein, aan de rand van het dorp, stroomt een rivier. In deze rivier ligt de boot van Sterre en Steven Stroom. De twee houden enorm van reizen en het ontdekken van nieuwe locaties, vandaar dat zij het thema Internationaal op zich hebben genomen.

Dat ontzettend kleurrijke huis, links van de rivier, is het huis van Keet en Fleur Kleur. Hier mogen de Bevers hun ongeremde creativiteit tonen en maakt de kolonie kennis met het thema Expressie. Van kleuren en schilderen tot muziek maken en toneel spelen, met Keet en Fleur is alles mogelijk.

 

 

Vervolgens staat het huis van Noa links van het Dorpsplein. Hier kunnen de Bevers even tot rust komen en staat het thema Identiteit centraal. Als de kolonie weer energie heeft opgedaan om verder te gaan, bevindt zich links van Noa’s huis is het speelveld. Hier kunnen de Bevers naar hartenlust spelen, klimmen en klauteren. De ideale omgeving voor het actieve thema Sport en Spel.

Tot slot wonen daar boven, in die boerderij met die kas, Rozemarijn en Professor Plof. Het kan soms wat gevaarlijk lijken, met al die experimenten van de professor. Maar Rozemarijn houdt altijd een oogje in het zeil. Als hij maar van haar moestuintje afblijft! Samen maken zij leuke programma’s rondom het thema Veilig & Gezond.

De Beverspeltak biedt leerzame en variërende bijeenkomsten. Benieuwd? Uw kind is van harte welkom op zaterdag van 13:00 uur tot 14:30! Laat u het de leiding wel even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?

 

Tot snel!

Agenda Bevers

Algemene Informatie