De Esta-Welpen zijn een groep voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Wij draaien iedere zaterdag van 15:00u tot 17:00u. Wij houden ons iedere zaterdag bezig met verschillende activiteiten. Deze kunnen verschillen tussen knutselen, scoutiviteiten, sportieve spelletjes, etc. Wij hebben ieder jaar ook verschillende uitstapjes naar regio activiteiten en wij gaan ook regelmatig zelf ergens heen zoals het bos. Voor nieuwsgierige en actieve buitenspelende kinderen zou dit iedere week heel leuk zijn om bezig mee te zijn.

Wij volgen de voorgeschreven uniformregels van scouting Nederland, zodoende dragen wij een groene blouse en een sjaal van Tarcisius zelf. Ook hebben wij polo's voor activiteiten buiten scouting waarbij een blouse nét iets te warm is.

Sociaal jaarverslag Estawelpen 2018

Er is veel gebeurd voor de Estawelpen in 2018. Vorig jaar hadden we een ledenstop ingesteld, vanwege de grote aantallen en de hoeveelheid aanmeldingen. Sindsdien houden we nog steeds de grens op 25 kinderen, waarbij we een eventuele uitzondering maken voor meisjes.

Het jaar begon met een Nieuwjaarsdiner. Elk jaar houden de Estawelpen een kerstdiner, maar dit jaar was ervoor gekozen om met dit feestelijke diner het nieuwe jaar in te luiden. De kinderen hadden allerlei hapjes gemaakt, waaronder fruitspiesjes, worstenbroodjes en vele andere lekkernijen. De kleine zaal was feestelijk versierd, waarbij we met z’n allen ons buikje rond hebben gegeten. Tijdens het Nieuwjaarsdiner hebben we helaas afscheid moeten nemen van Ricardo en Anouk als leiding L
In januari waren we ook actief begonnen met het werken aan insigne ‘Cultuur’. Hiervoor hebben de leden onder andere een woordweb moeten maken, quizzen moeten invullen en over het algemeen moeten nadenken over onze eigen cultuur en culturen van andere landen en gebieden door middel van spelletjes en knutselen.

In maart hielden we weer een installatieweekendje. Hierbij werden veel leden en Roel werd hierbij geïnstalleerd. Dit weekendje organiseerden we samen met de Bevers, waarbij de groepen hun eigen programma hielden, maar er samen ontbeten en gedineerd werd. Ook hielden we een filmavondje met de 2 groepen samen de eerste avond. Tijdens de installatie moesten de kinderen kratklimmen in de grote zaal, waarbij ze hun scoutingsjaal moesten pakken van een hoge lijn. Sommige kinderen vonden dit erg spannend, maar het is iedereen gelukt! Roel moest als leiding de sjaal van een veel hoger punt pakken om geïnstalleerd te worden. Met de installatie hebben we zelfs de krant gehaald!

In april hebben we ons aangemeld om de kwalificaties van Scouting Nederland te halen. Gedurende deze periode heeft Kasper met ons draaien meegekeken, hierin tips en tricks gegeven en ons aangemeld voor de kwalificaties. Na het maken van een aantal opdrachten hebben Colin en Yentl de leidingkwalificatie gehaald en heeft Yentl ook de groepsleidsterkwalificatie gehaald.

In de zomer volgde het grote zomerkamp in Made met het thema Disney! Gedurende het kamp kregen de kinderen met alle Disneythema’s te maken, waaronder Marvel, Alice in Wonderland en Monsters en co. Door de extreme droogte die heerste tijdens zomerkamp, mochten we helaas geen kampvuur maken. Dit hadden we opgelost door de bonte ring te versieren met veel lichtjes en hier toch ‘kampvuurliedjes’ te zingen. Door de extreme hitte hebben we ook moeten schuiven met programma’s door naar het zwembad te gaan in plaats van de hele dag programma te draaien op het terrein. Op de dag met het thema Pocahontas gingen we met de Esta’s bootje varen in de Biesbosch. De kinderen werden verdeeld over drie kajuitboten, waarbij ze onder begeleiding soms zelf mochten varen. Tussendoor stopten we op de eilandjes om te lunchen en waterspelletjes te spelen. Die dag kregen we onder andere hulp van Ricardo en Fred als medekapiteins. Verder hebben we nog veel leuke dingen op kamp gedaan, waaronder Disneythema Levend Stratego te spelen in het bos, film te kijken, een speurtocht te doen en nog veel meer.

In september was het overvliegweekend, waarbij een aantal leden overvlogen naar de verkenners en een aantal Bevers naar ons overvlogen. Daarnaast hadden we in september weer geld opgehaald met Jantje Beton. In de latere maanden hebben we voornamelijk veel spellen op het honk gedaan, hebben we een bingo gehouden met alle kinderen en wilden we gaan beginnen met een insigne. Dit hebben we opgeschoven naar het volgende jaar. In december hebben we weer hoog bezoek gehad in de gymzaal van de Hasselbraam. Sinterklaas kwam op bezoek met z’n 3 pieten, waarbij de jongens lightsabers kregen en de meisjes een prinsessenspel. Op 1 kindje na, die door een ongeluk in de gymzaal eerder naar huis moest, hebben de kinderen het hartstikke leuk gehad met Sinterklaas en het apenkooien in de gymzaal!

Aankomend scoutingjaar gaan we proberen aan meer acties deel te nemen om geld op te halen. Met dit geld willen we eigen tenten gaan kopen, zodat het voor ons ook mogelijk is om in tenten op kamp te gaan. Tevens gaan we meer aan insignes werken en zullen we ook aan de teambuilding van ons team gaan werken.

Liefs en groetjes, de Estawelpenleiding

Contact Esta's
Vrijdag 15.00 - 17.00u
Estawelpentarcisius@hotmail.com