De gidsen zijn de meisjes van 11 tot 15 jaar. De nieuwe naam voor deze tak is scouts, maar deze blijkt in de praktijk alleen te worden gebruikt door gemengde groepen. De meisjesgroepen gebruiken nog vaak de naam gidsen.

De Gidsengroep van Tarcisius draait op Maandagavond van 18.45u tot 20.30u

Sociaal jaarverslag gidsen.

Dit jaar begonnen we met 10 meiden en 7 vrouwelijke leiding. We zijn dit jaar gestart met het buiten koken en hebben we met de groep een Dutch oven gekocht zodat we op weekenden en kamp op het vuur kunnen koken. Hierbij hebben we een paar keer uitleg gehad van de verkenner leiding die ons daarin kon ondersteunen. Door hun kunnen we nu een lekkere appeltaart bakken en brood voor in de ochtend.

Dit jaar hebben we ook een aantal keer geholpen met Jantje Beton en Dodenherdenking. De vonden het erg leuk en voor herhaling vatbaar.

Dit jaar zijn we met de gidsen op kamp gegaan naar Pyutvoet in Sint-Niklaas. Een kampterrein in België waar alles op loopafstand te bereiken was en dat was erg fijn. De meiden zijn erg actief bezig geweest. Ze hebben ochtend gymnastiek gehad. Ze hebben een hangmat geknoopt en op twee kleuren na was het nog niet klaar. Helaas was het dit jaar te warm en er was van te voren geen regen gevallen, waardoor we niet met de Dutch oven konden koken en geen kampvuur konden maken. Alles wat we hebben geleerd konden we niet uitvoeren. Ook hebben we dit jaar onze jaarlijkse grote dropping gehouden. Dit is wel het favoriete activiteit waar de meiden van houden. We hebben ze midden in de nacht wakker gemaakt om samen 15 kilometer af te leggen. Omdat we kleding inzamelen doen we altijd iets extra’s in de zomervakantie. Dit jaar hebben we er voor gekozen om met de meiden naar het klimbos te gaan. Dit moeten we vaker doen.

De installatie vond dit jaar plaats tijdens het kamp, de meiden moesten voor hun installatie een aantal opdrachten doen waardoor ze geïnstalleerd werden. Ze moesten pak happen, poephappen en lekker glijden op de stormbaan. 1 Helaas was er een leiding er niet bij en moeten we de leiding nog instaleren om ook bij de gidsengroep te laten horen, maar die pakken we later in het jaar nog terug!

Ook op de normale maandagavonden zijn de gidsen druk bezig geweest met het insigne knopen. De gidsen hebben alles geleerd over de verschillende touwen en knopen. Ze hebben toen een schommel geknoopt die ze bij het overvliegen hebben gebruikt! Bij het overvliegen hebben we 2 meiden gekregen en hebben we 3 meiden naar de sherpa’s laten gaan. Die meiden zijn nog regelmatig terug gekomen om ons te helpen en om of even lekker te kletsen.

Om het jaar af te sluiten zijn we met de gidsen gaan bowlen. Dit keer hebben we alle verliezers beloont i.p.v. de winnaars.

Kortom het was een leuk en scoutief jaar voor de gidsen. We kijken uit naar het komende jaar en alle nieuwe en leuke activiteiten die we nog gaan komen.

Groetjes,

De gidsen

Contact Gidsen
Maandag 18.45 - 20.30u