De gidsen zijn de meisjes van 11 tot 15 jaar. De nieuwe naam voor deze tak is scouts, maar deze blijkt in de praktijk alleen te worden gebruikt door gemengde groepen. De meisjesgroepen gebruiken nog vaak de naam gidsen.

De Gidsengroep van Tarcisius draait op Maandagavond van 18.45u tot 20.30u

Sociaal jaarverslag gidsen 2017

Dit jaar heeft onze groep 3 nieuwe leidingen mogen verwelkomen om het leiding team te komen versterken. Deze hebben hun best al moeten doen om erbij te kunnen komen. Ze moesten namelijk tijdens het overvliegen. Met een kano naar de overkant van de leurse haven varen. Gelukkig is het ze gelukt en hebben de meiden de nieuwe leiding en de overgevlogen shanti’s/esta welpen warm ontvangen.

De meiden hebben een actief kamp achter de rug, in Herentals dit jaar. Bij aankomst waren de patrouille tenten al opgezet. Nou lekker makkelijk zou je denken hoeven ze hem zelf niet meer op te zetten. Maar zo makkelijk was het niet de leiding had daar natuurlijk wel iets leuks op verzonnen. Dus bij aankomst moesten gelijk die hersenen gaan kraken om de goede code van het slot te ontcijferen. Verder was het een heel leuk kamp. Ook hebben de gidsen nieuwe vrienden gemaakt met een Explorer groep uit Lelystad, dus s’ morgens en s’ avonds gingen de banken en tafels mee naar het andere veldje om gezamenlijk te eten.

De installatie vond ook plaats tijdens het kamp, maar voordat de meiden geïnstalleerd konden worden moesten ze een opdracht doen. Deze was de avond ervoor al met behulp van onze bevriende Explorer groep gerealiseerd. Namelijk een super enge spooktocht. Niet iedereen hield zich aan de opdracht om niet te gillen, maar goed iedereen heeft hem gelopen. Met wat warme chocomel en een zak chips bij het kampvuur was de avond gezellig afgesloten.

Ook op de normale maandagavonden zijn de gidsen druk bezig geweest met het insigne knopen. De gidsen hebben alles geleerd over de verschillende touwen en knopen. Maar het hoogte punt was toch echt de laatste opkomst voor het insigne. Stoeien met kussens maar dan net iets anders…….

Dit jaar hebben we ook weer jantje beton gelopen en zijn we pas begonnen met oude kleding inzamelen.

Om het jaar af te sluiten zijn we met de gidsen gaan bowlen en stond ons sinterkerst en nieuw weekendje weer op de planning. De gidsen waren heel creatief om voor elkaar een leuke surprise te maken. Kortom het was een leuk en scoutief jaar voor de gidsen. We kijken uit naar het komende jaar en alle nieuwe en leuke activiteiten die we nog gaan komen.

Groetjes,

De gidsen

Contact Gidsen
Maandag 18.45 - 20.30u