De Rowans zijn jongens tussen de 15 en 18 jaar.

De officiële speltaknaam is Explorers. Explorers zijn jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar. Bij scouting Tarcisius zijn dat 2 aparte groepen. De Sherpa's doen meiden dingen en de Rowans zijn de stoere jongens van de scouting.

Sociaal jaarverslag Rowans Tarcisius Leur 2017

Wat hebben we weer een mooi jaar achter de rug met onze speltak! Geen kamp naar Kandersteg Zwitserland met alle luxe en kosten die het met zich mee heeft gebracht, maar primitief naar Scouting Labelterrein Spelderholt in Hoenderloo. Het hoogtepunt van een jaar, maar later daar meer over.

De Rowans hebben 2017 ingeluid door de nieuwsjaarborrel van Scouting Tarcisius te organiseren. De eerste dinsdag van het jaar een gezellige bijeenkomst.

De clubavonden zijn gevuld met leuke activiteiten, voornamelijk door de jeugdleden zelf georganiseerd. Activiteiten als kaart en kompas, spelletjes uit de oude doos, kampvuurwedstrijdjes, (krat)klimmen, bouwwerken maken van palen en touwen, balspelen en (fiets)tochten stonden op het programma.

Tocht-techniek op een stoeptegel

De clubavonden zijn ook gebruikt om geld te verdienen om activiteiten, tenten en andere materialen te bekostigen. Jantje Beton collecteren, tuintjes leeg ruimen, hekken zetten bij de West-Brabant Marathon, parkeerwacht en nachtbewaking bij een Bouwbeurs was onder andere geregeld.

Het zomerkamp in Hoenderloo hebben we dit jaar zo primitief mogelijk gehouden. Deze uitdaging voor ons allemaal hebben we gevuld met elke avond koken op houtvuur, alles op de fiets afleggen, hoogteparcours en wild spotten. Als een van de hoogtepunten hebben we in zelfgemaakte bivakzakken een tweedaagse hike gelopen op de Veluwe. Dit was een unieke ervaring.

Klimactiviteit

Na kamp heeft iedereen de tijd gekregen om bij te komen van het intensieve kamp. Eind augustus zijn we het scoutingseizoen met z’n allen weer begonnen met de traditionele BBQ. Na de eerste opkomsten stond het overvliegen op het programma. Met het overvliegen hebben de rowans een tocht gefietst met als eindbestemming de Leurse haven. Bij het overvliegen hebben we van niemand afscheid hoeven nemen, helaas hebben we ook niemand kunnen binnenhalen bij de Rowans vanuit de Verkenners.

Escape room. activiteit

Popcorn poffen in een blikje met theelichtje

In oktober hebben we een afscheidsweekend voor een begeleider gehad. Tijdens dit weekend zijn we door middel van een puzzeltocht op de fiets naar Tilburg gegaan. Hier hebben we een escaperoom gedaan. Nadat iedereen net binnen het uur is ontsnapt, hebben we gebarbecued en overnacht in de blokhut bij scouting Gilze. De zondag zijn we richting Breda gefietst en zijn we met z’n allen nog gaan schaatsen op de schaatsbaan. Nog net genoeg energie overhoudend om terug te fietsen hebben we in op het honk met z’n allen het weekend afgesloten.

De donkere dagen maakten de intrede en dit betekend dat het sinterklaas seizoen weer begon. Ook tijdens sinterklaas hebben de Rowans op diverse vlakken meegeholpen met deze actie. En ook was het weer tijd voor onze jaarlijkse verkiezing van het kampterrein. Dit seizoen geen primitieve bestemming, maar scoutcentrum Zeeland. Dat zal weer een mooi verhaal worden...

Foto's Rowans

Nieuws Rowans

Contact Rowans