De Rowans zijn jongens tussen de 15 en 18 jaar.

De officiële speltaknaam is Explorers. Explorers zijn jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar. Bij scouting Tarcisius zijn dat 2 aparte groepen. De Sherpa's doen meiden dingen en de Rowans zijn de stoere jongens van de scouting.

Sociaal jaarverslag Rowans Tarcisius Leur 2018

Zoals ieder jaar is dit verslag een terugblik welke activiteiten we allemaal hebben ondernomen. Weer een leuk en ondernemend jaar om naar terug te kijken.

Zoals de laatste jaren zijn we begonnen met het organiseren van de Tarcisius nieuwjaarsreceptie. Daarna hebben we het stokje voor het organiseren doorgegeven.

Dit jaar hebben we ons zonnige zomerkamp gehouden in Veere. Dit was bij Scoutcentrum Zeeland aan het Veerse meer. Hier hebben we tal van activiteiten gedaan op, rond en in het water. We zijn begonnen met het maken van een houten vesting in het water, dat volgens een jeugdlid prima was om ’s nachts op te slapen. In de loop van de week zijn we in Veere krabben gaan vangen op de steiger. Dit was verrassend succesvol. Helaas niet genoeg voor een maaltijd, dus hebben we alle krabben weer teruggezet. Ook hebben we ons kunnen vermaken op het strand. Hier hebben we allen met de schep een fort gemaakt waardoor we bij hoog water ook droog konden zitten en eten. Aan het eind van de week hebben we motorboten gehuurd en geslapen op deze bootjes. Dit was een knusse warme nacht die we niet snel zullen vergeten.

Na het zomerkamp was dit jaar het overvliegen in de vorm van een weekend. Het weekend bracht een leuke vrijdagavond voor kader en ook de Rowans jeugdleden, een Hide en Seek tocht. Zaterdagochtend een fietstocht gedaan naar het speciale Belgische worstenbrood in Meer. In de middag een parcours gemaakt voor het overvliegen en in de avond laserschieten in het bos. Zondag stond in het teken van het overvliegen. Daarbij mochten we bij de Rowans 7 Verkenners ontvangen. Daarmee hebben we voor Rowan begrippen weer een grote groep.

Door het jaar heen hebben we altijd activiteiten waarbij we onze helpende hand uitsteken om tenten en activiteiten te bekostigen. Promotie tijdens de Havenfeesten, Jantje Beton collecte, 4 mei, tuintjes leeg ruimen, hekken zetten bij de West-Brabant Marathon, parkeerwacht bij stichting trekker trek en steeds meer klusjes om en rond het clubhuis.

Samen met de actie voor de Marathon hebben we een weekend gehouden. Gezellig koken op houtvuur met aansluitend een bioscoop avond. Vroeg naar bed om om 6 uur paraat te staan bij het hekken zetten en aansluitend de drinkpost op de 10km.

Omdat het zomerkamp van 2019 een gezamenlijk kamp is, hebben we de kampresentatie avond gebruikt voor het kamp van 2020. Deze heeft als slotsom een uitdagende kamplocatie of in Denemarken of Tsjechië. Kortom een locatie waarvoor we weer bijverdiensten kunnen gebruiken om deelname tegen beperkte kosten kunnen waarmaken. Op naar 2019!

...

Foto's Rowans

Nieuws Rowans

Contact Rowans