meisjes van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting Tarcisius Shanti -Welpen genoemd.

Zij spelen in de "rimboe", een avontuurlijk spel, gebaseerd op het rimboeboek van Rudjard Kipling.

Zij draaien op Donderdagavond van 18.30u tot 20.00u        Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sociaal Jaarverslag Shanti Welpen 2017

Wij hebben weer een heel leuk scoutief jaar achter de rug.

Onze groep is weer gegroeid met nieuwe leden. Drie zijn er overgekomen vanuit de Bevers, en anderen zijn van buitenaf gekomen.

Ook zijn wij blij met de komst van Sanne, zij zal ons leidingteam versterken.

We hebben weer een hoop leuke activiteiten gedaan.

Zo zijn we naar scouting Paulus gegaan om carnaval te vieren. Samen  met de andere welpen hebben we gehost en gegriezeld in de donkere grot. Scouting Paulus had alles weer prima geregeld.

In maart van dit jaar hebben we weer net als andere jaren gecollecteerd voor Jantje Beton.

In de zomervakantie zijn we 5 daagjes naar Ridderkerk geweest. Het kamp was letterlijk en figuurlijk 1 groot feest. We hebben  allerlei feestdagen voorbij zien komen. We hebben  o.a. paaseieren gezocht in het veld, een koningszeskamp gedaan, cadeautjes uitgepakt onder de kerstboom, gegriezeld op Halloween en we hebben heerlijk oliebollen op met oud en nieuw.

Als afsluiting zijn we met de watertaxi op schoolreisje gegaan naar Rotterdam. Daar hebben we een bezoek gebracht aan het maritiem museum. Dit was erg leuk en leerzaam.

We kunnen spreken van een geslaagd kamp!

Eind september hebben we weer deelgenomen aan onze jaarlijkse overvliegmiddag.

Wandelt over de Leur hebben we weer vele leuke opdrachten mogen uitvoeren. Jammer was wel dat het de hele middag heeft geregend.

De middag werd afgesloten aan de haven met het officiële gedeelte. 3 Bevers zijn met een bootje naar ons toe komen varen. Welkom  Els, Merel en Suus!

Omdat sinterklaas ons clubhuis elk jaar gebruikt om de slapen hebben 2 opkomsten ergens anders gedraaid. We zijn gaan apenkooien in de gymzaal van de pontus. Je kon zien dat onze kindjes uit de Jungle komen.

De andere opkomst zijn we film gaan kijken bij een van de leidsters thuis. Daar werden we blij verast met een bezoekje van de sint. Hij wist een hele hoop over de welpen. We zijn verwend met lekkere pepernoten en cadeaus

Het jaar  hebben we afgesloten met een heerlijk kerstdiner. Elke welp had thuis iets bereid. Samen hebben we hier heerlijk van genoten en alvast getoast op de feestdagen.

Buiten deze bijzondere activiteiten hebben we tijdens de opkomsten nog vele andere leuke dingen gedaan: balspelen, speurtochten, knutselen, handelspel, levend kwartet, slagbal, jungleganzenbord en nog vele andere leuke dingen.

We kijken weer terug op een super jaar!

Groetjes

Shanti Welpen Leur