De Sherpa's zijn meisjes van 15 tot en met 18 jaar.

Het is een van de speltakken die nu samen met de Rowans explorers worden genoemd.

De Sherpa groep van Tarcisius draait op woensdagavond van 19.30u tot 22.00u

Sherpas Tarcisius Leur <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>

 

 

Sociaal jaarverslag sherpa’s 2017

 

 

 

We zijn heel blij dat we er dit jaar weer een nieuwe sherpa bij hebben gekregen. Helaas is er ook een leiding gestopt. We zijn ook heel blij dat we weer een installatie hebben kunnen doen.

 

 

 

Programma’s

 

We proberen ervoor te zorgen dat de meiden steeds met iets nieuws komen. Dit gaat ze goed af. Ze verzinnen steeds iets voor hun programma wat we nog niet eerder hebben gedaan. Aankomend jaar willen we aan insignes gaan werken. Dit doen we nu nog vrij weinig. Het is natuurlijk wel heel leuk voor de meiden dus gaan we hier veel mee aan de slag.

 

Een aantal voorbeelden van programma’s:

 

-        Mijnenveger

 

-        Estafette race

 

-        Quiz

 

-        Taart maken

 

-        Dweilhockey

 

-        Britse buldog

 

-        Eten klaarmaken op het kampvuur

 

-        Eigen bedachte spellen

 

 

 

Kamp

 

We zijn dit jaar naar Veere op kamp geweest. De eerste dag hebben we lekker rustig aan gedaan. Alles opgeruimd, tenten opgezet en een heerlijk kampvuur gemaakt in de avond.

 

Omdat we met zijn allen herkenbaar moeten zijn hadden we een leuk programma van een sherpa. We hebben zelf shirtjes gebleekt 😊. We hebben een wie is de mol programma gedaan.

 

De 3e dag hebben we een fototocht gedaan naar Veere en in Veere zodat we de plaats beter leerde kennen. In de middag hebben we een beautyprogramma gehad en in de avond hadden we een kampvuuravond georganiseerd voor het hele scoutingterrein. Iedereen vond dit heel erg leuk en we hebben veel nieuwe liedjes van andere groepen geleerd.

 

1 dag had de leiding heel de dag programma. We hebben de meiden een crazy 88 laten doen. Ze hebben lekker rondgefietst door Middelburg en allerlei opdrachten gedaan. In de avond hebben ze een dropping gelopen waarbij ze in een keer goed liepen.

 

De dag erna waren alle sherpa’s een dag leiding. We werden verrast met ontbijt op bed. Daarna hebben we allemaal ochtendgymnastiek gedaan. In de middag hebben we een tocht gelopen met allerlei verschillende opdrachten. In de avond hadden we een quiz en zijn we gezellig bij een andere Nederlandse groep gaan zitten.

 

De dag erna hebben we in de middag allerlei verschillende spellen gedaan afkomstig uit verschillende landen. In de avond hebben we een lekker kampvuurtje gestookt en kregen we bezoek van een andere Nederlandse groep.

 

De laatste volle dag hebben we levend ganzenbord gedaan. Daarna zijn we het grootste gedeelte al gaan opruimen zodat we de volgende dag minder hoefden te doen.

 

We hebben een super leuk kamp gehad en de meiden hebben het enorm naar hun zin gehad.

 

 

 

Acties

 

We hebben dezelfde acties gedaan als vorig jaar. We vonden vooral het schminken weer allemaal heel leuk om te doen. We hebben ook nog geprobeerd om weer bij supermarkten te gaan staan voor de voedselbank. Helaas na verschillende mailtjes geen reactie te hebben gehad hebben we het idee laten varen. Dit jaar zijn we ook gestopt met het helpen bij de lichtjesavond. De acties van dit jaar:

 

-        Schminken popelucht

 

-        Schminken Leurse havenfeesten

 

-        Schminken bij eigenwijs en anders

 

-        Kransen dragen bij de dodenherdenking

 

-        Helpen bij de herfstmarathon

 

-        Jantje Beton

 

 

 

Voor volgend jaar

 

We willen aankomend jaar graag meer met insignes gaan werken. We richten ons heel erg op 1 insigne per keer. De meiden mogen er dan een programma omheen verzinnen zodat ze uiteindelijk de insigne hebben verdiend. Ook willen we het evalueren nog verder doorzetten. We vergeten het nu nog weleens en dit willen we standaard elke avond gaan doen.

 

We hebben er weer veel zin in voor het aankomende jaar!

 

 

 

 

Foto's Sherpa's

Algemene Informatie