De Sherpa's zijn meisjes van 15 tot en met 18 jaar.

Het is een van de speltakken die nu samen met de Rowans explorers worden genoemd.

De Sherpa groep van Tarcisius draait op woensdagavond van 19.30u tot 22.00u

Sociaal jaarverslag Sherpa's 2018

Leden vanaf januari 2018: Irene, Floor, Carmen, Femke, Maartje, Lera

Leiding vanaf januari 2018: Sanne, Marijke, Tessa

Leden vanaf januari 2019: Femke, Lera, Eline, Fay, Maartje, Milouska

Leiding vanaf januari 2019: Marijke, Carmen, Tessa

Programma's

Er zijn een paar nieuwe leden bij dus deze moesten nog veel leren over programma maken. Daarom hebben we ze de eerste paar keer samen laten werken met een sherpa die er al langer bij zit. We zijn aan het proberen om meer bezig te zijn met insignes. We hebben de meiden laten kijken naar wat voor insignes er zijn en wat voor programma ze er omheen kunnen maken.

We hebben weer veel verschillende programma’s gehad dit jaar zoals:

·         Vies-lekkerland

·         Woorden op de grond maken met je lichaamzin

·         Triviant

·         Kleuren

·         3 voor 12

·         Installatie

·         Afscheid leiding

·         Dweil hockey

·         Feestprogramma

·         Levend tafeltennis

·         Levend pimpampet

·         Pictionairy

·         Tenten opzetten

·         Bingo

·         Pub quiz

·         Bowlen met panty en tennisbal

·         Omgekeerd verstoppertje

·         Estafette

·         Bakken

Kamp

We zijn dit jaar op kamp geweest in Austerlitz. Het was een heel mooi terrein. We vonden het allemaal alleen wel heel erg jammer dat we geen kampvuur konden maken i.v.m. de droogte van afgelopen zomer. We hebben verder weer hele leuke dingen gedaan.

We hebben een tocht gelopen door het bos, gevolleybald en eigen gemaakte spellen gespeeld. We zijn ook een dag naar Amersfoort geweest waarbij we de binnenstad hebben leren kennen d.m.v. een outdoor escape room. Een andere dag zijn we naar het nationaal militair museum. We hebben een sherpa die in het leger wilt dus dat vond ze heel leuk. Het was heel interessant en ze hadden veel leuke dingen om te zien en indrukwekkende dingen. We hebben ochtendgymnastiek en yoga gedaan, weerwolven van wakkerdam gespeeld, dauwtrappen naar de piramide van Austerlitz, dance battle, zweeds loopspel en slapen onder de sterren geslapen. We hebben dit jaar ook vrienden gemaakt met een andere sherpa groep 😊.

Acties

We hebben geschminkt op de jaarmarkt en bij popelucht. Ook hebben we meegeholpen met de dodenherdenking. De meiden vonden dit leuk om te doen en hebben de kinderen mooi geschminkt. We hebben ook voor jantje beton weer gelopen en zoveel mogelijk opgehaald.

Wat nieuw was dit jaar was dat we hebben meegeholpen bij de brabant marathon. Ze mochten sponzen uitdelen en bekers drinken aangeven. Dit bleek soms toch nog wel moeilijk te zijn.

Voor volgend jaar

We willen dat de meiden meer gaan nadenken over de programma’s. Ze moeten dus voortaan een week van tevoren aangeven wat ze als programma willen gaan doen. We gaan ook weer vragen na elk programma wat de tips en tops waren. We gaan ook meer bezig zijn met de insignes die ze kunnen behalen.

Foto's Sherpa's