De verkenners zijn jongens van 11 tot en met 15 jaar oud. Elke vrijdagavond om 19:15 komen wij bij elkaar op het scouthonk, hier doen wij veel verschillende dingen zoals: sport en spel, klimmen en vuur stoken.

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken bij ons? Stuur ons dan een mail of kom vrijdagavond langs op ons honk.

Sociaal jaarverslag verkenners Tarcisius Etten-Leur

Veranderingen

2017 was voor de speltak verkenners een jaar vol veranderingen. We zijn verschillen zaken anders gaan doen. Voorbeelden hiervan zijn: ver op kamp met de trein, de invoering van patrouilles met patrouille leiders, het managen van een grote groep leden en het bieden van een geschikt programma voor 15- jarigen. Dit laatste vanwege de afspraak tot leeftijd verhoging naar de rowans toe.

Invoering patrouille leiders

Sinds dit jaar hebben we gekozen te gaan werken met patrouilles en patrouille leiders om 2 redenen: het grote aantal leden en de populatie oudere leden (zie. Oorzaak in alinea 1). De groep is verdeeld in 4 patrouilles (geel, rood, groen en blauw) en elke patrouille zit een zelfgekozen patrouille leider (pl) en assistent patrouille leider (apl). Deze hebben de leiding over elke patrouille en voeren in overleg met de leiding opdrachten uit. Vaak zijn patrouille leiders de oudere en ervarenere leden onder de verkenners. Dit is een eerste stap in de richting tot het leiding geven aan een speltak op latere leeftijd.

Fundays 2017

Dit jaar hebben we meegedaan aan de Fundays in Walibi Flevo. Het was een leuke dat met mooi weer. De kinderen hebben zich prima vermaakt.

Programma 2017

Dit jaar hebben we allerlei uiteenlopende programma’s gedraaid zoals primitief koken, sport en spel en werken aan de insigne tochttechnieken. Ook hebben we goed gekeken naar de vraag van onze leden bij het maken van het programma. Hieronder staan een aantal foto’s ter impressie van ons programma-aanbod.

Kamp 2017 Brexbachtal

Dit jaar zijn we op zomerkamp gegaan naar Brexbachtal in de buurt van Koblenz Duitsland. Om geld te besparen, hebben we een goedkope manier gevonden om met z’n allen daar te komen. 2 leiders reden met de aanhanger en alle spullen richting de kamplocatie en alle andere leiders en leden gingen per trein die kant op. Totale treinkosten voor het retour waren maar €280,-!  Het kampterrein bevond zich in een dal waar een waterstroom langsliep en boven ons een oud verlaten spoor. Verder hebben deze week te maken gehad met extreem zwaar weer, waar het kwik de 38 graden Celsius haalde. Deze dag hebben we benut om het plaatselijke zwembad te bezoeken. Dat het enkel een buitenbad was, was geen enkel probleem. Verder hebben we een tocht gelopen met allerlei tochttechnieken, het wehrtechisch museum bezocht tijdens ons uitstapje naar Koblenz een brug gepionierd een fakkeltocht gelopen met zelfgemaakte fakkels en nog veel meer. Verderop een foto-impressie van ons kamp.

Toekomst

Ver op kamp gaan is ons goed bevallen. De leden lieten merken dat bergen op je kamplocatie erg tof is. We zijn deze zomer dan ook van plan om op kamp te gaan naar het internationaal scoutingcentrum in Wiltz Luxemburg.

Contact Verkenners
Vrijdag 19.15 - 21.15u
verkennerstarcisius@hotmail.com
Schrijf hier uw bericht voor direct contact met de Welpen