De verkenners zijn jongens van 11 tot en met 15 jaar oud. Elke vrijdagavond om 19:15 komen wij bij elkaar op het scouthonk, hier doen wij veel verschillende dingen zoals: sport en spel, klimmen en vuur stoken.

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken bij ons? Stuur ons dan een mail of kom vrijdagavond langs op ons honk.

Sociaal jaarverslag verkenners Tarcisius Etten-Leur

Programma 2018

Dit jaar hebben we allerlei uiteenlopende programma’s gedraaid zoals primitief koken, sport en spel en gewerkt in patrouillevorm. Ook hebben we goed gekeken naar de vraag van onze leden bij het maken van het programma. Hieronder staan een aantal foto’s ter impressie van ons programma-aanbod.

Kamp 2018 Wiltz

Dit jaar zijn we op zomerkamp gegaan naar Wiltz in Luxemburg. Om er al onze spullen te brengen, hebben we een grote aanhanger met huif gekocht. 2 leiders reden met de aanhanger en alle spullen richting de kamplocatie en alle andere leiders en leden gingen per auto die kant op. Het kampterrein bevond zich in een dal waar een waterstroom langsliep. Net zoals vorig jaar was het droog en gelukkig niet zo warm als het jaar daarvoor. Dit weerhield ons er niet van 2 maal te gaan zwemmen dit kamp. Dat het enkel een buitenbad was, was geen enkel probleem. Verder hebben we een tocht gelopen met allerlei tochttechnieken, een dagtrip gedaan naar Luxemburg stad met de trein en nog veel meer. Verderop een foto-impressie van ons kamp.

Aanhangers herkenbaar gemaakt

Om onze aanhanger minder aantrekkelijk te maken voor het dievengilde, hebben we onze aanhangers herkenbaar gemaakt. Een bedrijf heeft ons erbij geholpen. Met een prachtig resultaat als gevolg.

Installatie 2018

Dit jaar zijn de verkenners allemaal geïnstalleerd. Op veler verzoek en omdat het alweer een tijdje geleden was, hadden we bijna 20 leden die deze dag geïnstalleerd waren.

Ledenaantal

Net zoals vorig jaar ligt het ledenaantal tussen de 25 en 30 leden. Dat de groei gestabiliseerd is, is noodzakelijk omdat het gebouw simpelweg te klein is om te draaien met meer dan 30 tegelijk.

Nieuwjaarsreceptie

Dit jaar hebben de verkenners de nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Het bijbehorende thema was karaoke. De zaal was in stijl aangekleed met het grootste tentdoek dat we hebben en met geleende licht en beeldtechniek is het een groot succes geworden. Na een toegift vertrokken de verkenners naar huis en namen de kaderleden het over tot in de late uurtjes.

Toekomst

Dit jaar gaan we voor de aanschaf van nieuwe tenten. Het oude materiaal is niet rendabel om te repareren. Budget voor de aanschaf is reeds gereserveerd.

Verder staat het 4e groepskamp gepland dat we iedere 4 jaar doen. We gaan met alle speltakken naar hetzelfde terrein. In dit geval scout-centrum Rotterdam.

In september 2019 zullen Sjors van Oostende en Dave Krebbeks afscheid nemen als leiding de heren hebben dan 23 en 20 jaar gediend als leiding. Geschikte vervanging is er nog niet gevonden.

Contact Verkenners
Vrijdag 19.15 - 21.15u
verkennerstarcisius@hotmail.com
Schrijf hier uw bericht voor direct contact met de Welpen