WELKOM BIJ DE WELPEN.

De welpen zijn jongens tussen de 7 en 11 jaar. Wij komen elke woensdagavond, van 18.30 uur tot 20.00 uur, samen in het scouthonk. Tijdens zo'n avond gaan we allerlei leuke dingen doen. Elke clubavond is anders.

Een avond kan oa. bestaan uit: balspelen, tikspelen, speurtocht, kampvuur maken, thema insignes verdienen, leggen van knopen,sjorren(=palen aan elkaar knopen m.b.v. touwen), maar we maken ook wel eens een uitstapje naar een museum, speeltuin, bowlen, laserschieten. En natuurlijk zijn we ook regelmatig in het bos te vinden voor een leuk bosspel.

Hoogtepunt elk jaar is het zomerkamp. Dit kamp vindt plaats in de tweede week van de zomervakantie. We gaan dan van maandag tot en met vrijdag op kamp. Het kamp is ieder jaar een hele belevenis rondom een thema. Er is dan volop tijd om van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bezig te zijn met hutten bouwen, speurtochten lopen, lekker ravotten en als de brandweer het goed vindt een spectaculair kampvuur te houden. Er valt in ieder geval van alles te beleven.

Welpen spelen in de wereld van het jungleboek.

Zij doen allerlei dingen in dit land. Samen met de inwoners van de jungle beleven de Welpen allerlei avonturen.Een aantal bewoners kennen we allemaal: Akela, Baloe en Kaa, maar sinds een paar jaar zijn er ook nieuwe bewoners bijgekomen, zoals oa. Rikki Tikki Tavi, Ikki en Oe. Tijdens de clubavonden kom je vanzelf meer over deze figuren te weten.

Wat  moet je nog meer weten?

-Je mag altijd eerst 3x bij ons komen kijken, voordat je beslist om lid te worden.

-De contributie bedraagt 7 euro per maand( dit is exclusief de kosten voor het zomerkamp).Er kan per maand, per kwartaal of per jaar betaald worden. Dit kan op rekeningnummer NL20RABO012822962 t.n.v Welpen Leur.

-Tijdens de clubavond dragen we een groene welpenblouse en indien geinstalleerd ook een das. Als je besluit om bij de welpen te blijven, moet er een groene blouse aangeschaft worden. De blouse is te koop bij de scoutshop in Breda of via www.scoutshop.nl

-Een keer per jaar worden alle nieuwe kinderen geinstalleerd. Tijdens de installatie zullen de kinderen de wet en belofte afleggen, laten ze zien welke knopen ze geleerd hebben en weten ze welke dieren er in het Jungleboek spelen. Daarna worden de groepsdas en de insignes voor op je blouse uitgereikt. Maar maak je over bovenstaande niet te druk, want alles wordt via spelletjes aangeleerd. Zo'n installatie is altijd een feest, want iedereen is blij dat er weer een ervaren welp bij is. Tijdens de installatie zijn ouders, familie, vrienden en andere belangstellenden altijd van harte welkom.

Je bent altijd welkom om eens een kijkje te komen nemen op woensdagavond!

Contact Welpen
Woensdag 18.30 - 20.00u
welpentarcisius@hotmail.nl
Schrijf hier uw bericht voor direct contact met de Welpen