Wat is scouting

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Wie zijn wij?

Scouting Tarcisius is een scoutingroep in het dorpje Leur in de gemeente Etten-Leur. De groep is gehuisvest ’T Scouthonk aan de Vijfhuizenweg en vernoemd naar de Heilige Tarcisius. Hij is de beschermheilige van de misdienaars en bracht ooit in het geheim de communie aan gevangengenomen christenen.

Lid worden?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Tarcisius heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Jeugdlid worden

Vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is ScoutingTarcisius echt wat voor jou! Neem contact met ons op en kom een paar keer vrijblijvend meedoen. Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden waardoor ze zich tegelijkertijd persoonlijk ontwikkelen? Word dan vrijwilliger.

Direct lid worden

Als je weet bij welke groep je lid wilt worden, dan kun je je online aanmelden. Het zou kunnen zijn dat de groep een wachtlijst heeft en dat er niet meteen plaats voor je is. Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

Download hier het inschrijfformulier

Voor jouw leeftijd

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep hieronder op en lees verder.

5-7 jaar: bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles! Meer informatie.

7-11 jaar: welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting 'welpen' genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren. Meer informatie.

11-15 jaar: scouts

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting 'scouts' genoemd. De scouts gaan zeilen, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen. Meer informatie.

15-18 jaar: explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting 'explorers' genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren. Meer informatie.

18-21 jaar: roverscouts

Jongeren van 18 tot en met 21 jaar worden bij Scouting 'roverscouts' genoemd. Roverscouts organiseren hun eigen kampen en activiteiten en kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun roverscoutsperiode aan de slag gaan. Meer informatie.

Scouting laat je uitdagen !!!

Wij zijn ook op Facebook te vinden.

Naar onze Facebook pagina